Masseren voor Stichting Drôme Tour

Stichting DrômeTour organiseerde van 3 t/m 10 juni 2017 de zevende editie van de DrômeTour. Voor de sportieve fietser is La Drôme één van de mooiste gebieden in Frankrijk. Deelnemers konden kiezen uit tochten van 40, 70 en 100 kilometer. De fietsweek werd afgesloten met de beklimming van de bekende kale berg Mont Ventoux.

Met een goede sportmassage kunnen blessures als gevolg van overbelasting bij wielrenners worden voorkomen. Een goede doorbloeding in de beenspieren, een natuurlijke spiertonus in de rusttoestand, de afwezigheid van triggerpoints, een soepele fascie en onderhuids bindweefsel zijn aandachtspunten voor de masseur.

Tijdens dit evenement maakte ik deel uit van het vrijwillige massageteam van Stichting de Drôme Tour. Zo’n 120 wielrenners konden aan het eind van de dag tegen een kleine vergoeding een sportmassage ondergaan om de afvalstoffen uit hun benen te laten masseren. De totale opbrengsten van de sportmassages gaan naar het goede doel Hospice het Alterveer.

Hospice Het Alteveer

Een Bijna Thuis Huis voor Noord- en Midden-Drenthe, is een gastvrije plek voor mensen die terminaal ziek zijn. Het hospice biedt persoonlijke zorg in een rustige en huiselijke sfeer. Net als thuis kunnen familie en vrienden hun zorg en aandacht blijven geven. Als het nodig is, nemen vrijwilligers en professionele zorgverleners het van hen over. Ook in de laatste fase van het leven is er ruimte voor rust en persoonlijke aandacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *